x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: מודיעין

מודיעין

אלון - הכשרה אנרגיה מתכננת הנפקה לפי שווי של מיליארד שקל שזה בערך שווי השוק של מודיעין היום.

העניין הוא שהכשרה מחזיקה באמצעות עמנואל כ- 40% ברשיונות שרה ומירה ואילו מודיעין רק 20%. למודיעין אמנם יש אחוזים גם ברשיונות נוספים אבל למיטב הבנתי שוויה העיקר נובע מרשיונות שרה ומירה. האם אני מפספס משהו ואם לא אולי עדיף למממש את מודיעין ולרכוש בהנפקה את הכשרה?

אשמח לדעתך בנושא.

Re: מודיעין

ואיך זה קשור לאגח?

ציטוט פורסם במקור על ידי yurka10
    ואיך זה קשור לאגח?
    מה שחשוב, שזו שאלה מעניינת, ולא רק לגבי הכשרה ומודיעין, אלא בכלל ביחס לכל ה"נפטיות והגזיות" .
    אני די משוכנע שיש לא מעט עיוותי מחיר בין המניות השונות, רק חבל שרובנו לא יכולים לנצל זאת ע"י פעולות לונג ושורט על צמדי מניות (פריווילגיה השמורה רק לגופים ה"כבדים" בשוק).

אבל בכל זאת, היה מאד מעניין באם אלון או שחקן, או מישהו אחר שמעורה היטב במפת הרשיונות, ואחוזי האחזקות השונות, היה מציג מיפוי כולל של התחום + ניתוח מבנה השווי של החברות.
    זה לא משהו פשוט או קל, אבל אם מישהו יעלה לאתר כזו עבודה מקיפה ורצינית, זו תהיה תרומה יפה מאד לחברי האתר.
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

כפי שנכתב - הדבר מסובך ומלכתחילה תלוי יותר בגמחות השוק והסוחרים מאשר בנתוני אמת - כפי שראינו בירידות בעקבות מסקנות הועדה והעלייה מייד לאחר מכן (מקווה שניצלתם את ההזדמנות - אני יותר מהכפלתי את החשיפה שלי שם).

בכל מקרה הנושא עצמו מורכב מדי וגם עבודה מקיפה תיהיה נכונה רק לזמן קצר בגלל תנודתיות השוק המדובר והעברת זכויות רבות שמבוצעות בו.

לפיכך נדרש מישהו שיבצע מעקב בזמן אמת אחר כל התפתחות. אני בהחלט לא הכתובת אבל אשמח אם מישהו ירים את הכפפה וירים "פרויקט" בנושא בפורום המניות!

בכל מקרה אני אישית מאמין כי בדיוק בגלל סיבות אלו עדיף למשיקיעם להתמקד דווקא בחברות הגדולות.

הראתי בפורום המניות כי חברות אלו עושות רווח הוני גבוה יותר בטווח זמן סביר ביחס למקבילות הקטנות, כאשר מטרת ההשקעה מעט ארוכה יותר (שארי לא ניתן לצפות את הפיקים במניות הקטנות).

מעבר לכך המניות הגדולות יהיו שם גם ביום שאחרי וגם אם הפגיעה תיהיה גדולה היא תיהיה שולית ביחס לפדיעה של אחת הקטנות במקרה של תרחיש רע - וזכרו הגיוני יותר כי לא כל הבארות יהיו ברי הפקה!

לכן אני נמצא באבנר, דלק קידוחים (ולאחר הירידות האחרונות גם בדלק אנרגיה) ואם חשיפה קטנה הרבה יותר למודיעין, כאשר בחברות הנוספות של שדה אחד אינני נוגע כלל!
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

נ.ב -

אני נועל נושא זה לדיון כאן, אך אשמח להמשיך את הדיון בפורום מניות.

העלתי סקירה (גם אם לא מלאה) של השוואה בין המניות הגדולות לקנות בסקטור הגז/נפט.

אשמח לשמוע את דעתיכם בנושא שם -

http://www.s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=84&t=11336
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות