התחיל להסחר היום, אני יודע אלון שאתה לא נוהג לסחור באג"חים שרק הונפקו אבל כבר קיבלת "הנחה" של 2 אחוז היום ו8 אחוז צמוד למדד נשמע מפתה מאוד, קראתי בביזפורטל שהבטחונות של האג"ח לא רעים בכלל
אשמח לשמוע את דעתך.
התחיל להסחר היום, אני יודע אלון שאתה לא נוהג לסחור באג"חים שרק הונפקו אבל כבר קיבלת "הנחה" של 2 אחוז היום ו8 אחוז צמוד למדד נשמע מפתה מאוד, קראתי בביזפורטל שהבטחונות של האג"ח לא רעים בכלל
אשמח לשמוע את דעתך.
אינדיאנה ערב טוב,
לא אלון אבל בכל זאת...
ראשית אני מכבד את כל מי שכתב את מה שקראת לגביי הבטחונות אבל ממה שאני ראיתי בתשקיף אז אני ממש לא "מתלהב" או שאני ממש ישן טוב בלילה עקב הבטחונות שהוענקו למחזיקי האגח המדובר.
האם קראת על הבטחונות ? סתם כדי לסבר לך את האוזן אז הבטחונות הינם למעשה קשורות ל 2 חברות נכסים בארה"ב שלחברה אחוזים בהם שאחת מהם "בוניטה מז" ( לחברה 48% ) הינה הבעלים של קרקע שעליה בנוי מרכז מסחרי פתוח והשנייה ""הולדינג" (לחברה 50% )אשר לה קיים שטר חוב בסך ע.נ 75 מיליון דולר כאשר השטר עצמו מובטח בשעבוד ראשון וקבוע על מרכז מסחרי סגור ( כדרך אגב הרכישה של שטר החוב בוצע במחיר של 45 מיליון דולר - שזו נקודת זכות לחברה ) , עכשיו סתם כדי שתדע או למי שמתעניין אז המרכז המסחרי הסגור הזה נמצא בסיאטל שבוושינגטון קיימים כ 5 חנויות עוגן שמהווים כ 65 % משטח המרכז , חנויות עוגן הינם לרוב שוכרים טובים יציבים וחנויות מושכי קהל כגון רשתות גדולות , סופרמארקטים ועוד ..הבעיה היא שהם משלמים שכירות נמוכה משמעותית ביחס לשוכרים רגילים , בנוסף נכון להיום כ 7% מהשטחים לא מושכרים ( שזה לכשעצמו ממש לא היה נורא כל עוד שיעורי התפוסה גבוהים אבל כפי שציינתי רוב הנכסים מושכרים בשכירות נמוכה ) כעת במצב בנוכחי של המשק בארה"ב אני לא רואה ( והלוואי ואני טועה ) חברות חדשות שפותחות סניפיםאו עסקים קטנים ששמנסים את מזלם ) ולכן אני הייתי מרים גבה לגביי הבטחונות אבל כפי שאמרתי כל אחד רואה את הדברים אחרת ויש הרבה מאוד אנשים שזה מספק אותם.
כעת אל נא לשכוח שהקרן משולמת כולה בסוף התקופה בסוף 2015 !! דבר שמגדיל את הסיכון עבור המשקיע שרוצה כאמור לגרוף כספים בדרך..
כעתאם מסתכלים על המחיר שהאגח נסחר אני מאמין ( וכומבן רק העתיד יוכל לבחון זאת ) שמשקיע שככ ירצה להשקיע בחברה הזאת יוכל לעשות זאת גם בעתיד . אני הייתי מצפה לראות את האגח הזה בתשואה דו ספרתית על מנת לפצות על הסיכון הקיים בחברה לא מבחינת בעלים חס וחלילה אלא יותר מבחינת אפיקי ההשקעה שלה שהן בעיקרן השקעות נדלן בסרביה ובארצות הברית.
נקודה חשובה שכן ניתן לאמור על החברה וזה בעיקר מהנתונים הכספיים למי שבכל זאת מרגיש דחף לקנות את האגח הוא שלחברה יחס הון עצמי למאזן של 0.42 שזה יחס גבוה מאוד ביחס לענף בו היא עוסקת וזה מראה על מינוף נמוך יחסית (.
בכל אופן אני מאחל לך בהצלחה בכל החלטה .
כמובן שאין לראות בשום דבר מהדברים שנאמרו מעלה כייעוץ כלשהוא או המלצה לפעולה כלשהיא וכל אחד אמור לפעול לפי שיקול דעתו ולנהל את כספו בדרכו שלו , פשוט ניתנה כאן עוד זווית ראייה .
גילוי נאות - לא מחזיק בבשום נייר שהוזכר פה .
בברכה והצלחה , לברון
בוקר אור ,
הבוקר החברה בישרה על שהיא בבדיקות לגביי רכישת מרכז מסחרי בארה"ב בעלות של כ- 18.5 מיליון דולר ...
פעילות חיובית לחברה.
יום טוב , לברון