x

עמוד 2 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 37

נושא: אסטרטגיית דצמבר

Re: אסטרטגיית דצמבר

בוקר טוב.
    תודה רבה שחקן על התשובות המפורטות.
    חלק מהחברים מעלים עניין של אסטרטגיה שבועית,חודשית.
    החלטנו ללכת על חודשית ולצערי הרב התחלה הייתה לא מוצלחת ,יחד עם זאת לדעתי לא ניתן להסיק מכך שום מסקנה.אני חושב שנכון יהיה להמשיך בדרך שנבחרה ברוב קולות,לפחות לתקופת זמן עד שניתן יהיה להסיק מסקנות כל שהם.
    מהחל לכולנו הצלחות בשנת 2011

שחקן שלום
    ביום רביעי עת התחוללה הסערה הפריע לי השקט פתאום ברגעי ההחלטה הקשים אתה מרגיש לבד ומבין את גודל המכה .
    לא מקבל את הטענה שלא ניתן היה להעביר באתר הודעה על סגירה ולהסתמך על החברים שיכתבו(גם עם זה לא היה עוזר ) צריך לבדוק איך ליצור מצב לפעם הבאה שלא יקרה.
    מנהיג טוב צריך לקום מהר לטפל (לעודד ) בפצועים ולהמשיך הלאה –זה מה שנעשה היום.

שלום שחקן

בהקשר לכך שאתה אומר שהיינו מוגנים מ1320 ולא מעניין מה שמעל.לא ממש ברור לי למה אתה מכוון הרי ברור לכולם ש 1320 היה מקסימום ההפסד.הסקוויז התפתח הרבה לפני ולכך כיוונתי בנקודות 10 ו-11 בהתיחסותך.
    הסקוויז שהתפתח מרמות 1310 היה נדרש להתייחסות ולזה התכוונתי שהיינו צריכים לסגור קולים ובמהלך הסקוויז למכור את 1320.דבר שהיה מאזן אותנו ואולי אף מכניס לרווח.
    לחילופין לכתוב פוטים שמנים (חשבתי שלכך כיוונת כשאמרת נכתוב פוטים אגרסיבי)

אם שחקן לא יכל מאילוצים מסוימים לא ללוות את האסטרטגיה לאחר התיקון הראשון בבוקר, היה צריך לומר זאת אבל לא זה מה שנאמר. יותר מכך נאמר להיות צמודים כי יתכנו עוד תיקונים.
    אולם התיקון הבא היה למעשה קיבוע הפסד ולא רצון ממשי להילחם על ההפסד שהולך ומתהווה לו ב1320.אני שאמרתי לעצמי שאני מבצע אך ורק תיקונים של שחקן לא יכולתי לבצע משהו שיחרוג מכך.

לסיכום:
    הטענה שלי היא שלא היתה תמיכה ראויה ביום המסחר האחרון ולאחר התיקון הראשון בבוקר שהיה מינורי נשארנו לנפשותנו. התיקון השני היה כבר קיבוע הפסד ולא מלחמה על המדד שלנו במקסימום הפסד ב 1320.
    התרשמתי ששחקן אינו מבין איך בסגירת האסטרטגיה שחקנים אף העצימו את ההפסד, אני בטוח שההוראה לסגור את האסטרטגיה היתה מלווה בהערכה שקודם תבוא סגירה של 1300 ו 1290 ולאחר מכן הסקוויז יעשה את שלו ומכירת 1320 תכניס מעבר למצופה ותקטין את ההפסד. אני רוצה לומר לך שגם אני שהבנתי מה עומד מאחורי זה, "הצלחתי" לסגור חצי מהאסטרגיה בעלות נוספת של 56 ש"ח.שוב אני טוען שאם במדדי 1310 היינו נוקטים פעולות יותר יצירתיות (גם במידה של הפיכת האסטרגיה לסוס מת כדברך) היינו מצמצמים משמעותית את ההפסד.היתי בטוח שלכך ישאף שחקן ושלא נגיע למקסימום ההפסד שלנו.

מ"החבר הנוסף" ו"עוד"
    שמואל

לשחקן ולחברים שלום,
    אני הבעתי את דעתי בשרשור קודם לגבי הבעייתיות של אסטרטגיה חודשית והסיכון שהיא כורכת בחובה לעומת שבועית.
    אם לקחת בהשאלה משפט מעולם הכדורגל (ליגת האלופות לא ישראל...) "הרכב מנצח לא מחליפים" או כפי שאמר ברט לנס:
    " If it ain't broke, don't fix it".
    הצבת היעד החודשי על 25% תגרור לדעתי לא פעם הסתבכויות מיותרות ולחץ דם גבוה מלווה בהזעות נמרצות וליווי פסיכולוגי צמוד על פני חודש שלם.
    אם נבחן את החודש שהיה, בדיעבד כמובן (אריאל זילבר בשירו "בדיעבד" ברקע) העדיפות של אסטרטגיה שבועית לעומת חודשית עדיפה פי כמה בעיני. ולדוגמא לגבי שבוע הראשון לאסטרטגיה עד כמה שזכור לי ואם איני טועה - האסטרטגיה עמדה ביעד רווח של 10% וגם אם פחות מכך נפלא. או אם ניקח את שבוע הפקיעה שהינו שבוע מסוכן ביותר ואשר חויתי באופן אישי ולא מהצד הנכון בספטמבר אז אין צורך להיכנס אליו ועדיין נשארו שלושה שבועות לפני להשגת רווח גם אם פחות מ-25% ללא צורך בסיכון כל רווח האסטרטגיה כולה וללא צורך להכנס לשבוע פקיעה.
    זאת הסיבה שהפעם לא השתתפתי באסטרטגיה. לדעתי האישית אסטרטגיה חודשית היא בעייתית מאוד מבחינת החשיפה לסיכון חודשי שלם ושינויי שוק וראה מקרה רציו שטרף את כל הקלפים של האסטרטגיה והרווח הכולל שלה ולכן החודש לא הייתי חלק ממנה.
    בעיני זה משול למישהו שרץ מרתון ונשאר מותש לקראת הסיום וחסר גמישות- אין סיבה לכך וזה מיותר לחלוטין בייחוד לאור אחוז ההצלחה של האסטרטגיות הקודמות בצורה שבועית.

אני מסכים לחלוטין עם זה שכל אחד פועל על דעת עצמו ועל אחריותו וצריך הבנה במה שהוא עושה ושייתכן שלא תהיה זמין ובייחוד בשבוע פקיעה - הרי אף אחד לא היה מטיס מטוס אם לא היה יודע איך מנחיתים אותו בזמן חירום. ועדיין עם ההסכמה הזאת יש לי ביקורת לגבי צורת הודעת הסגירה כי אם לוקחים אחריות על הודעת פתיחת אסטרטגיה ושינויים יש גם אחריות על הודעת סגירה- גם אם המחשבים קרסו ושנת 2012 הייתה בפתח עם התיישרות גלקטית וסוף העולם קרב - יש פה אנשים שאחראים על האתר שהיו יכולים להעלות את הודעת הסגירה בצורה ברורה ובולטת לאחר שיחת טלפון או פון שבה היית מעביר להם את נוסח ההודעה.
    האתר לא קרס והשרת היה זמין עד כמה שידוע לי.

אני באופן אישי חושב שהאתר הזה שהקמת הוא חלקת גן-עדן בחינם והתרומה האישית שלך ועצם הדיון הזה שמתקיים בכלל הוא הוכחה לכך.
    אם המטרה מאחורי הקמת האתר הייתה לימוד והחכמה והעשרת הידע בכלים כלכליים הרי שמזמן היעד הזה הושג.
    לכל האנשים שרושמים שאתה מרוויח מזה אני רוצה להעיר מעבר למה שרשמתי - מה זה אכפת לכם בכלל???!!!
    גם אם יש רווח מתנועת גולשים, גיוס אנשים לקרן גידור או קרן "אנא עארף מה" - אתם מרוויחים מזה בכל מקרה לא?
    רק ככה בקטנה למי שעוד זוכר את המפולת הגדולה שהייתה והמיילים שעברו דרך שחקן והעזרה שניתנה ממנו יבין את החשיבות והתרומה של האתר הזה ועד כמה התקדמנו בהחלפת דיעות ולא רק מתרומת הידע של שחקן עצמו.
    לכן אני באופן אישי מודה לך ואני בטוח שכולם גם (גם אלו שמזיקים - צריך בכל זאת בית...) על התרומה האישית שלך ועל מה שהאתר הזה מייצג ועל התרומה שלו בשבילנו.

שתהיה לכולנו שנה טובה ושמחה ובריאה ושתמיד נזכור את הדברים החשובים באמת בחיים ושהפועל ירושלים תיקח כבר אליפות סוף סוף...

שלום לכולם

שוקי- ניתן לקבל מסקנות ראשוניות כבר מחודש זה

1. לחברים יש נטיה להשקיע סכומים גבוהים יותר כאשר מדברים על אסטרטגיה חודשית ובכך הסיכון גבוה יותר.
    2. באם לא ביצעת את האסטרטגיה כבר בתחילת החודש קשה לבצע
    3. לא כולם יודעים ויכולים לבצע תיקונים לבד.
    4. רוב החברים ממתינים להוראות של שחקן.
    5. אני אישית נמנע מלבצע אסטרטגיות בשבוע הפקיעה ואיסטרטגיה
    חודשית עשויה לגרור לשבוע זה.

מציע לבצע אסטרטגיות שלא תוגדר לזמן אסטרטגיה מתגלגלת כאשר מגיעים ליעד הרווח יוצרים אסטרטגיה חדשה כך נימנע מלנהל מספר אסטרטגיות במקביל .לחילופין לחזור לאיסטרטגיה שבועית.

שלום לכולם,

קשה שלא לחוש אכזבה מהתשובות של השחקן לשאלות המציקות שהועלו כאן. ולדוגמא:
    "היכולת לרשום הודעת סגירה מלאה היתה בלתי אפשרית" - מה אנחנו ילדים?
    האם משהו בכלל טרח לבדוק האם הפסיד כסף כתוצאה מזה שלא סגר את האסטרטגיה ונכנס לפקיעה ??! - האמנם זו תשובתך למחדל החמור לגבי פרסום ההודעה באתר? ומה יהיה בפעם הבאה שבפקיעה תרשם עליה של 30 נק' נוסח ספטמבר?
    כל עוד הכתוב ענייני, נטול קללות והשמצות הוא ישאר באתר, ולא משנה מי או מהו הנושא - איך זה מתיישב עם הוצאתו להורג של ping שנחסם על-ידכם לצמיתות?
    סגירת C1260 – לא הוכיחה את עצמה. היה מוטב להישאר עימה הצעד הזה היה הימור פרוע ועדיין לא ניתן לו הסבר מניח את הדעת. מה אפשר ללמוד ממהלך כזה לגבי ניהול אסטרטגיות? כמו ששמואל אמר, את זה גם אני יודע לעשות
    לגבי יתר התשובות לגבי האסטרטגיה והניהול החודשי ישפוט כ"א בעצמו. אני לא השתכנעתי

הנקודה שאותי מטרידה - איך יצאת החודש? היתכן שסיימת אותו ברווח בשעה שהאסטרטגיה שניהלת הגיעה להפסד המקסימאלי?

לסיום, להערכתי 50% ממבצעי האסטרטגיות פרש החודש. יש כאן הזדמנות לעצור ולחשוב מחדש מה ואיך עושים וחבל שלא כך נעשה.

להת' לכולם

שלום שחקן

לדעתי היתה לך שגיאה אחת מהותית שגררה את האסטרטגיה לבעיה בהמשך החודש , התיקון שביצעת ב 2.12 בו קידמת את הקולים מ 1300 ל 1290 יצרו את הבעיה , התיקון היה מוקדם מדי , היה לנו עוד 4 שבועות של מסחר.
    האסטרטגיה שביצעת היתה מצויינת לדעתי ותתפלא אבל חזרתי עליה החודש , באסט' הזאת אסור לבצע תיקונים מהירים ,צריך סבלנות!!!
    אני לא ביצעתי את התיקון של ה 2.12 ולכן יצאתי ברווח של 800 ש"ח ליחידה !!!! הייתי אפילו במהלך החודש ברווח של 1000 ש"ח ליחידה ויותר , לא מימשתי כי חיכיתי לירידה ל 1290 שהיתה מביאה לי רווח כפול ומכופל.
    מסקנה : מי שלא מבין אופציות ולא מבין את הפעולות ששחקן מבצע שלא ייגע באופציות , אני מתיחס לאסט' שלך כלימוד ומבצע בסוף את מה שאני חושב.

תשמע שחקן-מצדיע לך על התשובה/הפירוט/הרצינות והמקצועיות. בכלל אני כבר בעסק שנים רבות ולא ראיתי אתר כל כך מקצועי /רציני ומושקע. מקווה בשביל כולנו שלא תישחק.
    שתהיה שנה אזרחית טובה

האתר היה ונותר דוגמא לשיח סובלני ובונה.
    איש איש הוא לעצמו בסופו של יום וזהו מסר חשוב לכל תחום בחיים.
    בעוד שאר האתרים מוצפים בחומר צהוב כהה
    ניתן למצוא כאן הגיון ואמינות.
    אני אוהב את האתר הזה
    ומקווה שתהיה לכולנו שנת בריאות ושמחה!
    8-)

שנה אזרחית טובה לשחקן ולחברים,

פעילות באופציות יכולה להשיא רווחים אך גם כרוכה בהפסדים.
    אין, לא היה וכנראה גם לא יהיה מישהו או משהו אשר יוכל להכות לחלוטין תחום שבו מתנהל מסחר חופשי, מכיוון שאילו היה כזה (ומספיק רק אחד בכל העולם) או שהיה מפרק לגורמים את כל פעילות המסחר (בכל בורסה שבה היה פועל) או שהמסחר עצמו היה מופסק (באם הרגולטורים/מפעילי הבורסות) היו מבחינים בזמן כי מישהו עלה על מסלול של רווח תמידי.

לכן, הדבר שבאמת חשוב זה המשחק לטווח ארוך, ולא משנה באיזה כלי השקעה או מסחר מדובר, רק תוצאות הטווח הארוך שוות משהו באמת.
    לענית דעתי כל משקיע או סוחר צריך לשאוף לכך שפעולותיו השונות יהיו תחת קורת גג של ניהול סיכונים כולל, ואשר תחתיו יוכל להתוות לעצמו מסלול ארוך טווח אשר כולל רווחיות עולה אך גם כולל יכולת עמידה בהפסדים מבלי שאותם הפסדים ישנו את התמונה הכוללת.

לעניין בחירת האסט' וניהולה, כל ניתוח בדיעבד או כל אמירה כגון "היה עדיף אילו...." חסרות כל ערך ולצערי רק מצביעות על מי שנוקט בגישה כזו כעל מישהו שטרם הפנים מהי מקצוענות או לחילופין חי ב"כאילו". תמיד יכול לקרות מצב בו נעשות טעויות ועוד טעויות בניהול פוזיציה מסויימת, זה חלק מהמשחק וזה חלק מהצורך לקבל החלטות בזמן אמת, כאשר באותה שניה או דקה או יום מסויים, זו ההחלטה שנראתה על סמך כל הפרמטרים בתור הכי נכונה. גם אם בדיעבד התבברה כשגוייה (אתם יודעים כמה "רוטשילדים" יש בדיעבד, מיליארדים).

ולסיכום,
    מאחל לכל אחד ואחד להסיק לעצמו מסקנות בחוכמה, והעיקר שיהיה כן ושלם איתם ולא ירמה את עצמו.

ולשחקן,
    כולי תקווה כי החברים הרבים שבאתר יראו סוף סוף גם את הצד האנושי שבך, ויבינו כי אינך מכונה אלר בן אדם מיוחד, עם הרבה תבונה, ידע וגם מזל (ולפעמים קורה שמשהו משתבש , זה לא נורה, זה רק חלק קטן מהחיים).

אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות