פורסם במקור על ידי
דמי כיס
אני רוצה לחדד נקודה לגבי מפת הפוזיציות:
מפת הפוזציות אינה "הגביע הקדוש" של סוחרי האופציות. מפת הפוזיציות היא בסך הכל סיכום המצב של כל העוסקים באופציות. לשחקנים יש כח מוגבל מאד (אם בכלל) לשחק עם השוק. כאשר הציבור מסתער (לכיוון כלשהו) השחקנים נדרסים. וצריך לזכור שעל כל מוכר יש גם קונה.
אני הפסקתי ממזמן להסתכל על מפת הפוזיציות. לדעתי חבל על הזמן והאנרגיה.
הי חבר
מסכים חלקית אך לא בכזאת החלטיות. מפת הפוזיציות היא סה"כ
עוד כלי. בדיוק כמו שאתה מסתכל על החוזים העתידיים לפני המסחר בארה"ב או על ממוצעים נעים ורמות תמיכה והתנגדות למי שמאמין בניתוח טכני.
וודאי שאין להתייחס רק למפה אך היא מהווה נדבך חשוב. יותר חשוב מתמונת מצב רגעית זו המגמה של המפה. אם מדי יום אתה רואה במפה סגירת אופציות וקידום לכיוון מסויים אתה יכול לשער שזה הכיוון... כמו שמתבטא ביחס P/C . לשחקנים וודאי כוח מוגבל אך עדיין יש כוח (הייתי מעריך כ 20 אחוז מסך הכוחות הפועלים ברגע נתון וזה לא מעט.) יש להם יכולת מסויימת (מוגבלת וודאי... אך קיימת) לווסת את השוק לכיוון הרצוי ע"י התערבות בנכס הבסיס- ת.סל של הבנקים למשל. לרב בלי צורך כלל לקנות או למכור את נכס הבסיס (מה שנקרא "הודיני"). ברור שלעיתים השוק בורח להם ואז נוצר "שורט סקוויז" אך אם תשים לב זה קורה מקסימום עד פעמיים בשנה. ואחרון: נכון שעל כל מוכר יש קונה אבל נהוג ויש להתייחס הרבה יותר לכוונת המוכרים שאמורים להבין הרבה יותר את שוק ההון.
נ.ב- זה כלל לא דורש זמן ואנרגיה- מספיק מבט חטוף של 2 שניות...
לסיכום : המפה היא סה"כ עוד כלי, חשוב, לא יחיד ולא חד משמעי אבל וודאי לא הייתי מתעלם ממנו!