מתייחסת לרווח הון באג"ח זבל/בהסדר. העניין הוא ותקן אותי אם אני טועה שההסדר עצמו והפריסה/דחייה של תשלום הקרן וכו' מענינת אותך כקליפת השום או צריכה לעניין אותנו כקליפת השום מכיוון שלהבנתי אתה פועל לפי שיטת "הגריפה", דהיינו לקנות את האג"ח בשיא השפל, לחכות ל"שמועות" אודות הסדר מתקרב, כשההסדר עצמו שוב לא מעניין אותך/אותנו במיוחד אלא "הפיק" הזינוק המיידי כתוצאה מהשמועות "והרוח האופטימית" שמקפיצים את מחיר האג"ח ומקטינים את התשואה ב5-10 או 20% כמו שקרה באלביט לדוגמא, אתה מממש ומחכה "על הגדר" או משקיע שוב באג"ח עם פוטנציאל הסדר, כדי לגרוף את רווח ההון המיידי מ"הרוח האופטמית"?..
כלומר "הנעלם" היחיד שדרוש לנוסחה המנצחת הזו הוא ביקוש או קונים או לא נעים לומר "העדר" שירכשו את האג"ח ויעברו לתחתית הפרמידה שלך, בזמן שאתה תמכור להם ותצאר ברווח הון יפה?... השאלה אם תמיד או ברוב המקרים יהיו לנו קונים שיתנפלו על סחורת הזבל, כדי שהתהליך הנ"ל יקרום עור גידים ומזומנים מרווח הון... אם אענה על השאלה הרטורית, האמת היא שהעובדות מוכיחות שהתהליך אכן מתרחש במציאות, לא תמיד בזינוק רווח הון גדול אלא "רק" ברווח של 5% לעיתים שזה גם לא רע.
דוגמאות כמו אלביט,אמפל, או אפילו דלק נדלן אני מניח שזו כוונתך?
אודה לתשובתך וסליחה אם הארכתי.. :roll: