שלום רועי,
אני לצערי, לא מבין גדול בתעודות סל.
ממה שאני מבין, אם לוקחים תעודה על מדד - לונג: מרוויחים בעליות, שורט: מרחוויחים בירידות.
מה קורה כשהמדד מדשדש (לא יום אחד, כמה ימים ברצף)?
תודה רבה.
שלום רועי,
אני לצערי, לא מבין גדול בתעודות סל.
ממה שאני מבין, אם לוקחים תעודה על מדד - לונג: מרוויחים בעליות, שורט: מרחוויחים בירידות.
מה קורה כשהמדד מדשדש (לא יום אחד, כמה ימים ברצף)?
תודה רבה.
לא קורה כלום המחיר נשאר במקום
אין שחיקה כמו באופציות?
סליחה על הבורות
לא אין שחיקה
בעקרון התעודות לונג (למעט הממונפות) יכולות להחזיק את נכס הבסיס ולעשות שימוש קטן או אפסי באופציות, כך שלא אמורה להיות שחיקה.
לגבי תעודות השורט הסיפור, למיטב הבנתי, אחר - הן לא יכולות להחזיק בשורט את כל מניות המדד ולכן חייבות לעבוד גם עם אופציות.
תעודות לונג ממונפות חייבות לעשות שימוש באופציות ולכן לאורך זמן תהיה שם שחיקה, ואולי אפילו משמעותית. כמה? זו כבר שאלה לבדיקה אמפירית.
מי מרים את הכפפה?
היי,
התשובות שענו לך עד כה הן נכונות בחלקן. התשובה המלאה נעוצה בשאלה האם התעודה ממונפת באחוזים (%) או בנקודות.
מבלי להיכנס ליותר מידי פרטים- בתעודות הממונפות ב-% יומי (למשל פי 3 יומי) יש שחיקה ברורה ומובהקת. בתעודות הממונפות בנקודות אין שחיקה גבוהה מנכס הבסיס, אלא השחיקה נעוצה בכך שאם מדברים ב- % אז כל נכס שעולה ב-% מסוים ויורד באותו % - ערכו ירד.
הכותב הינו עובד של קבוצת תכלית תעודות סל. הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. הכותב עשוי להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור משום ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים. המידע הינו לידיעה ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על אחריותו בלבד.