...בוקר טוב לכולם : לפי בבקשת מספר חברים להלן פירוש של מס' מושגים שאני משתמש , ולא מובנים תאריך 01.10.2012
לחברים חדשים באתר :
1. חתונה : זהו מושג המתאר מפגש של שני האופציות קול ו- פוט ,
על אותו סטרייק { סטרייק זו הכוונה לנכס הבסיס} כמו שאומרים
קול 1060 , פוט 1070 , קול 1100.
הכוונה לכך שאני מכריז חתונה בסטרייק 1060 אז דוגמא מהיום :
פוט 1060 =2462 קול 1060 = 2202 , החתונה תתקיים.
במחיר = 2332 תרגום : פוט אמור לרדת מרמתו מ 2462
קול צריך לעלות לרמתו ל- 2332 . התוצאה או התרגום , או המהלך שהמשורר מתכוון שיהיה עליה במחיר הקול , וירידה במחיר הפוט.
למה זה טוב יודעים כוון , ומחיר יעד , למי שיש הרשאת כתיבה,
מוכר את הפוט , וקונה את הקול ,ולמי שאין קונה קול .
בדרך כלל יש הפרשים גדולים יותר ואז גם מממשים רווחים יותר.
אזהרה או הצעה : אם המרחק ביו האופציות 500 שקל ויש חתונה
אז רגע לפני החתונה {שעשיתם חשבון מראש} יש לסגור פוזיציה.
כי בדרך כלל כשמתקיים מפגש , הנטייה היא מייד היפוך קטן או גדול
מממשים ומחכים עד החלטה של הרובוטים , לאיזה כוון ממשיכים.
2. סטרייק הינו המספר של נכס הבסיס כמו שציינתי כל מספר נקרא
סטרייק 1010 , 1020 , 1030 , 1040 , 1050 וכן הלאה.
3. פרוש של מפת פוזיציות : לפי המקובל כשפותחים את המפה רואים ,
עמודים ירוקים וחומים , הירוקים הם הקולים והחומים הם הפוטים,
המפה אמורה לתת תמונה בערך לפי כמות {והערך } של כל עמוד
לאן כוון הפקיעה הולך , בדרך כלל היכן שיש עמודים גבוהים עם מספרים של 25K כתיבות לכאורה שם מכוונים את הפקיעה{ אך 90% מהמקריים זה לא קרוב , ואי אפשר לסמוך על כך כנתון אמין.
4. ארביטראג' : בעיתון גלובס יש כפתור שנקרא "פורטל – פיננסי"
בלחיצה יש שם מילה ארביטראג' שם ניתן לראות את התוצאות של המסחר במניות דואליות , הנסחרות במדד 25 שלנו , ותמיד יש הפרש בין המחירים , וגם שער הדולר משפיע , ולכן מופיע לסיכום ,
מהו היחס ההפרש בין חול אלינו , לפעמים הוא שלילי , ולפעמים הוא חיובי , זהו נתון חשוב ביותר שאף אחד לא יכול להתעלם ממנו , ההפרש חייב להיסגר בין כאן לשם , אחרת תהיה עדיפות לקנות,
שם או כאן היכן שזול יותר.
5. יחס מחזורים P/C נתון המתאר כמה מחזור היה באופציות קולים , או אופציות פוטים , ומה ההפרש ביניהם , מי נסחר יותר ומי פחות,
למה חשוב , בגלל שמעקב אחרי התנועה נראה למחרת תוצאה,
של מה סחרו יותר ובאיזה יחס,
6. יחס כתיבות P/C נתון המתאר כמה קולים כתבו , וכמה פוטים כתבו,
ובאיזה סטרייקים , נותן הבנה לכוון שמעדיפים הכתבנים , למעלה או למטה, נתון זה משתנה , אך אם יש מגמה ברורה של כתיבות בצד אחד רצוף מספר ימים , והיחס בים הכתיבות מוכיח זאת , אז אנו מבינים את הכוון , ועדיף שנעשה כמוהם .
7. דלתא מהיא: זה מחיר שנקבע לכל אופציה הערך הפנימי שלה
אם יש בקול דלתא 50 שקל , כל עליה של נקודה במדד בגלום,
האופציה תעלה ב 50 שקל , מימה היא מורכבת : דבר ראשון , מ"סטיית התקן" בשוק שנסחר כל יום , ככל שהסטייה גדולה , כך הדלתא , או הפרמיה , או התמורה ,שנקבל או נאבד גדלים בהתאם.
דלתא בפוטים תמיד תהיה שלילית {בכתיבת פוטים היא חיובית}
בקולים תמיד היא חיובית גם בכתיבה ,{אמנם בפוטים מופיע מינוס,
אך הכוונה שהיא יורדת , ופוט שכתבנו טוב שירד בערכו}
דלתא קשורה גם לגורם הזמן עד הפקיעה , אך ההשפעה לא גדולה,
הגורם החשוב בדלתא כמה היא רחוקה מהכסף .
8. תטה זהו מחיר השחיקה של ערך האופציה , המושפע משני דברים ,
מרחק הזמן מהפקיעה , ככל שהזמן ארוך כך הטתא תהיה נמוכה יותר , וככל שמתקרבים לשבוע הפקיעה כך גדלה יותר , עוד נתון שמשפיע הוא סטיית התקן ככל שתהיה גדולה יותר כך השחיקה גבוהה יותר {אגב מצב אידאלי לכתבן שהמדד לא יזוז כלל והסתיה
תהיה גבוהה יותר}
9. ווגה הוא פקטור שמתאר את הרגישות או השנויים בסטיית התקן על נכס הבסיס.
10. VIX הינו מדד שמודד את רמת הפחד בשווקים, וככל שהוא גבוה יותר כך הסיכון בהשקעה נעשה מסוכן יותר ,
VIX = 14 עד 20 שוק רגוע ובטוח להשקעה עם ציפייה לעליות
VIX = 25 עד 30 שוק ברמת סיכון בנונית +
VIX = 30 עד 50 שוק מסוכן להשקעה, מראה על קריסה קרובה.
זה תואם אצלנו רק שכאן זה ניקרא סטיית תקן.
11. כשאני מציין בסקירות שלי דלתא 1.5 מיליון : הכוונה שבנקודת מדד הנוכחית יש לכתבנים לפי המפה כל יום 1.5 מיליון רווח , ואני מציין גם באיזה מדד , הדלתא חיובית לגמרי , ובאיזה מדד נעשית שלילית , זה עוד אינדיקטור , שעוזר לי להבין איפה רצוי להם להחזיק את המדד, או הכוון , או הרווח הגדול ביותר , אני עושה זאת בעזרת סימולטור ,
12. כשאני כותב 7.15 מיליון שקל רווח{כתוצאה מתטא} , זה מתאר את גודל השחיקה היומית של כל האופציות ביחד נשחקות ביום, גם עוזר לי להבין את רמת הרווח בדרך כלל זה קשור לכמות הכתיבות ,לא חשוב איזה , רק המרחק מיום הפקיעה , וסטיית התקן משפיעים על גודל השחיקה.
13. פינוקיו אם שמעתם זהו שם חיבה לשיטה שאני עובד , ומשדר איתותים ,
14. סלטה , או סלטה עם בורג :הכוונה היפוך במגמה , מלונג לשורט , או ההפך
15. שוחט או קצב , זהו תיאור היתולי שתכף יחתכו{או יורידו} את מחיר הקולים או הפוטים.
16. רמות מחירים במדד שאני רושם לפי ניסיון העבר יודע בערך היכן ההתנגדות , או התמיכה של המעוף
17. שבר נמוך של אתמול , או פרץ גבוה , כל יום מסחר שנסחר בבורסה המעוף ב 98% הוא שובר או פורץ רמת מחירים של יום קודם , אם הדבר לא קורה , נוצרת תופעה שנקראת יממת מלבר ,
18. ומהי יממת מלבר??שיום המסחר הבא תהיה תנועה חריגה ,
ובדרך כלל המגמה שנפתח המסחר יילך ויתעצם באותו כוון פתיחה.
יש יממת מלבר , גם שבועי , וגם חודשי, וגם שנתי .
19. אנשים רושמים לפעמים יש 1000 שקל בין נמוך לגבוה ,
לפעמים {לא תמיד בזמן האחרון פחות} כשאופציה עשתה אלף שקל
מנמוך לגבוה או הפוך , נעצרת המגמה , והחל תיקון , בימים אלה נתון זה חסר השפעה , כי כמעט כל יום אנחנו נעים בין 15 עד 20 נקודות , תחשבו פשוט דלתא פנימית של האופציה X מס' נקודות ,
שהמדד זז ויש לכם תוצאה.
20. בין כל סטרייק לסטרייק יש 10 נק' הפרש כל נקודה שווה 100 שקל כשמחשבים בדרך כלל רווח/הפסד בפקיעה .
21. הפרש מקסימלי במחיר בין סטרייקים הוא 800 שקל מקסימום
22. כי חייב להיות סדר הגיוני עולה או יורד ,
23. סביב הכסף ההפרש תלוי בסטייה הוא נע בין 300 עד 550 שקל בערך { זה חשוב למי שעושה פוזיציות פרפרים , אוכפים קתומים , קונדור}
24. אם תוסיפו את התורה הזו לתורה שלמדתם בכלל תהיו גאונים .
אני מקווה שהמושגים יעזרו לכם יותר עכשיו , אם יש מושגים נוספים אשמח לענות.
אמסלם שמעון גולד סיגנל