שלום לכולם, ו(תיכף) שנה אזרחית טובה.
כבכל שנה, אנו מעלים את סיכום האסטרטגיות, ההצלחה והסטטיסטיקה של השנה החולפת.
אז מה היה לנו?
• סה"כ במהלך השנה החולפת בצענו 17 אסטרטגיות, שהן בממוצע למעלה מ 1.4 אסטרטגיות בחודש.
• החודש הפורה ביותר הוא מאי עם 55% אחוזי תשואה.
• לעומתו מרץ הוא החודש הגרוע השנה, בו בצענו אסטרטגיה אחת שהפסידה וזו גם האסטרטגיה היחידה שהפסידה בשנתיים האחרונות.
• סה"כ ממוצע הרווח לכל אסטרטגיה עומד על 24%.
• סה"כ ממוצע הרווח לכל אסטרטגיה עפ"י סגירות חברי האתר עומד על 22%.
התשואה המצטברת עפ"י ביצועי חברי האתר : 374% !
• אחוז ההצלחה עומד על 94% מבלי להתחשב בריבית דה ריבית.
• אחוז זה מצטרף לסיכום השנה הקודמת בה חתמנו ב 100% הצלחה וסה"כ אנו חותמים שנתיים בהם הפסדנו פעם אחת בלבד.
• מבחינת הנחות המוצא: 12% מהאסטרטגיות הניחו ירידות; 8% הניחו עליות; 15% הניחו דשדוש – עליות; 65% הניחו דשדוש – ירידות.
• האסטרטגיה שהגיעה ליעד הרווח המהיר ביותר: אסטרטגית יולי – 25% תשואה בחמישה ימי מסחר.
• האסטרטגיה שהגיעה ליעד הרווח הכי לאט: אסטרטגיית ספטמבר – 46 יום (ברוטו) מרגע הפתיחה ועד הסגירה בתשואה של 25%.
• זוהי גם האסטרטגיה הארוכה בתולדות האתר,
• אסטרטגיה ממוצעת הגיעה ליעדה השנה לאחר 12 ימים (ברוטו).
• 53% מהאסטרטגיות לא הצריכו כל תיקון, ונסגרו בהתכסות פשוטה; 30% הצריכו תיקון בודד; 17% הצריכו למעלה מתיקון אחד.
השנה החולפת היתה מצוינת הן ברמת הרווחיות והן בצד המקצועי. בחרנו אסטרטגיות רבות שהתבססו על שחיקה ואמנם הדבר איפשר לנו כמותית פחות אסטרטגיות אך בעצבנות נמוכה למדי. גם במקרים יוצאי דופן, דוגמת הזינוק בספטמבר - גלגול הפוזיציה אפשר לנו לחתום ברווח משמעותי תוך שאנו מתמודדים השנה עם סטית תקן יוצאת דופן (ממוצעת 14.5%) המובילה לפרמיה בעייתית ביותר. בפוסט נפרד בהמשך השבוע אתיחס למהו קצה גבול הרווח האפשרי באופציות כשבמערכת ה PRO אנו מתכוונים להעמיד שאלה זו למבחן.
דוקא עכשיו, כשהאופוריה עודנה באויר בשל 94% ההצלחה בביצוע ורצף של שנתיים מוצלחות במיוחד, אדגיש ואזכיר – אין בכך כל ערובה להמשך, והפסדים עוד יהיו !
המסחר בנגזרים תמיד היה ותמיד יהיה מורכב ומסוכן, ולכן יש לשקול פרסונלית כל אסטרטגיה, לבקר אותי, להתווכח ולא לקבל כמובן מאליו את הכתוב. בדיוק כפי שהרווחים הם כולם שלכם, כך גם האחריות, ולכן אם אינכם בקיאים בתחום או שיש ספק מוטב לא לבצע כלל.
כבשנה החולפת, חשוב לי גם הפעם לסיים בתודה. תודה על האמון, על הסבלנות, על ההקשבה ועל העזרה ההדדית ביניכם. לכבוד הוא לי לעזור ולסייע כמידת יכולתי, ואם בזכות האתר גם הרווחתם יפה השנה הרי שנפלה בחלקי זכות.
מי יתן ובשנת 2013 נציג ביצועים דומים, ושכולנו נחווה שפע בריאות, אושר ופרנסה טובה.