x

מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

נושא: מס רכישה

מס רכישה

שלום,
    ברשותי דירה והצטרפתי לפרוייקט בקבוצת רכישה ,שילמתי מס רכישה על רכיב הקרקע בחלק היחסי שלי לפרוייקט - הפרוייקט עדיין בתחילתו.
    האם לצורך העניין אני נחשב כרגע כלפי הרשויות כבעל 2 דירות?
    וזאת למה? אני מעוניין למכור את דירתי הראשונה ולקנות דירה אחרת .
    לאחר מכירת הדירה הראשונה , האם הדירה החדשה תיחשב לי כדירה יחידה לצורך תשלום מס רכישה או, כדירה נוספת (בגלל החלק שלי בקבוצת הרכישה)? ואז כמובן חישוב מס הרכישה שונה.

תודה,

Re: מס רכישה

אורן שלום,

דירה נוספת (שתשלול דירה יחידה) כוללת גם חלק מדירה וגם דירה שבנייתה טרם הסתיימה, ובלבד שיש התחייבות של המוכר (לרוב קבלן, אך כעת גם קב' רכישה) לסיימה.

אי לכך, במידה ותמכור את דירתך שלך ותרכוש דירה אחרת תאלץ לשלם מס רכישה בהתאם שלא בשיעור שעל דירה יחידה.

אופציה נוספת הינה לדווח על רכישת הדירה כדירה יחידה חלופית ולהתחייב בדיווח כי תוך 12 חודשים מיום קבלת הדירה מקבוצת הרכישה תמכר הדירה המוחזקת בידך.
    הרציונל מאחורי הדבר הוא כי הרוכש דירה על הנייר לא יאלץ לשלם מס מוגבר על דירת מגורים המשמשת למשפחתו עד קבלת הבית החדש.

בכבוד רב,
    לירן מורנו, עו"ד
    050-7816842
    המידע המוצג בפורום הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורך הדין וממנהלי האתר כל אחריות.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות