שחקן מדבר כבר שנה בסקירות שלו שאגח מהווה כרגע אלטרנטיבה למניות בארהב, עכשיו גם האנליסטים נזכרו...
נכון להיום, עומדת ריבית הבנק הפדרלי של ארה"ב (הפד) על 4.5%, וצפויה להמשיך ולעלות על פי תחזיות השוק. איגרות החוב של ממשלת ארה"ב לשנתיים נסחרות בתשואה של 4.25% לשנה. כלומר, מי שרוכש אותן כעת, יקבל על כספו 8.5% נוספים עד הפדיון, שנתיים מהיום. זאת כאשר מדד ת"א 125 לדוגמה, פתח אמנם את השנה בתשואה חיובית של כ־2% וה־S&P 500 בתשואה אף גבוהה יותר של 3.5%, אך הכלכלנים ואנשי ההשקעות צופים כי לפנינו עוד חודשים רביםשל חוסר יציבות בשוקי המניות.
היום אפשר לקבל תשואה של למעלה מ־4% באג"ח ממשלתיות, ואני מרגיש מאוד בנוח לעשות זאת כחלק מפיזור השקעה שחשוב לעשות בתיק.
אותן איגרות חוב ממשלתיות הן נכס ההשוואה שעל בסיסו איגרות החוב הקונצרניות מספקות פרמיה נוספת, כך ששוק האג"ח הגלובלי מספק כיום אפשרות לקבע תשואה לשנים הקרובות בתנאים הטובים ביותר זה שנים רבות. ואכן, לא מעט משקיעים בעולם כבר ניצלו את התנאים החדשים בשוק.
אג"ח של בנקים, תעשיית המתכות וחברות רכב
דוגמאות לאג"ח מעניינות הן אג"ח בנקאיות רבות כדוגמת בנק אוף אמריקה שאותן ניתן לרכוש לתקופה של ארבע שנים ולקבל תשואה שנתית של כ-5.5%. הבנקים הבריטיים נסחרים אף הם בתשואות גבוהות, כאשר ניתן לקנות איגרות חוב של בנק ברקליס לאותה תקופה ובתשואה של 6% לשנה.
שמות נוספים ניתן למצוא למשל בתעשיית הרכב שם ניתן לרכוש אג"ח של ניסאן מוטור לתקופה קצרה של שנתיים וחצי ובתשואה של 6%, או לפנות לתעשיות כמו חברות מתכות או ריטים שם נמצא סדרות של Arcelormittal ושל בוסטון פרופרטיס לפידיון בסוף שנת 2027 בתשואות של 5.5% ו־6%, בהתאמה.
חלון ההזדמנויות נמצא במח"מ קצר
עליות הריבית התכופות והחדות הביאו לכך שעקום התשואות - תמונת מצב רגעית של תשואות האג"ח הממשלתיות לפי מועדי פירעון - כבר נמצא תקופה ארוכה מחוץ לצורתו המועדפת, ואף התהפך באופן עמוק יותר בשבועות האחרונים. בימים שבשגרה, ככל שמועד הפירעון באיגרת חוב רחוק יותר, התשואה לפדיון גבוהה יותר, אולם היפוך העקום משמעו שהמצב התהפך - אג"ח בעלות תוקף ארוך מניבות ריבית נמוכה ביחס לתשואה באג"ח במח"מ (משך חיים ממוצע) קצר יותר.
גלובס