x

עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 32

נושא: תכנון מס לסוף שנה.

תכנון מס לסוף שנה.

קוראים נכבדים,
    חישובי מס הכנסה שנתיים ומסתיימים בסוף דצמבר, חשיבות במיוחד למי מאיתנו שאינו עצמאי ולא נדרש לדוחות שנתיים.

להלן המלצתי:
    בידקו האם מתחילת החודש מכרתם נייר ברווח וכן האם יש בידיכם אג"חים שמשלמים ריבית עד סוף השנה או גם משלמים קרן או חלקה והאם יש עליהם רווח.
    בידקו האם נזקף לזכותכם "מגן מס" בגין ניירות שמכרתם בהפסד עד עתה.

אם אין לזכותכם "מגן מס", שיקלו מכירת נייר בהפסד כך שסכום ההפסד יהיה כסכום הרווחים ו/או הריביות שתקבלו עד סוף החודש.
    (אם אתם חפצים עדיין בנייר זה תוכלו לרכוש אותו למחרת היום ובסיס החישוב יהיה מחיר קנייתו החדש).
    פעולה זו תחסוך לכם 20% מס על הריבית ו/או הרווחים.

אם יש לזכותכם "מגן מס" וגודלו כגודל הריביות ו/או הרווחים עד סוף החודש, אתם "מסודרים".

אם יש לזכותכם "מגן מס" גדול מהרווחים ו/או הריביות עד סוף השנה, שיקלו מכירת נייר ברווח, (גם במקרה זה, אם אתם חפצים עדיין בנייר זה תוכלו לרכוש אותו למחרת היום ובסיס החישוב יהיה מחיר קנייתו החדש). אי ביצוע פעולה זו יגרום לאבדן מגן המס שכן הוא נמחק בסוף השנה.

מאחל לי ולכם שנידרש תמיד לתשלומי מס, וכל המרבה הרי זה משובח.

Re: תכנון מס לסוף שנה.

תודה רם,
    לצערי, כנראה אסיים את השנה עם יתרה במגן המס, כלומר גם לאחר קיזוז רווחי הון.
    מאחר ואני שכירה (כרגע), יש לך מושג עד כמה מסובכת הפרוצדורה של הגשת דוחות למס הכנסה? ומתי ואיך?
    מישהוא יכול לתרום מניסיונו?

בברכה
    R

רם,

אתה מספר אחד!
    על פי מה שכתבת, האם התאריך הנכון למכירה ברווח/הפסד הוא ה - 31 לדצמבר, וכל החישוב/קיזוז יתבצע אוטומטית על ידי הבנק או ביתת ההשקעות בו אני מנהל את החשבון?

תודה, אסף.

ריקי שלום,
    אינני עוסק בזה, אך באשר למצבך אציין שוב, אם יש ברשותך נייר ברווח, שיקלי מכירתו וקנייתו מחדש למחרת (אם את מעוניינת בו), כי אז בעתיד המס יחושב לך לפי מחיר קנייה גבוה יותר=תשלום פחות מס בעתיד.

אסף,
    לאו דווקא ב 31/12, אלא עד ה 31/12.
    מגן מס נותר ימחק ביום זה.
    החישובים / קיזוזים מתבצעים אוטומטית ע"י הבנק בית ההשקעות ממילא.

שבוע טוב.

היי רם
    האם מגן מס לסוף חודש זה כולל גם הפסדים מחודשים קודמים?
    תודה
    ירון

ירון שלום,
    כן.החל מ 1 בינואר.
    זה מצטבר עד סוף השנה ופוחת כשמקבלים ריבית או כשמוכרים ברווח.
    בסוף שנה נמחק וב 1 בינואר מתחיל מחדש.

בנוסף למידע החשוב שנתת, להלן קישור למאמר בנושא קיזוז הפסדים בשוק ההון:
    http://www.prisha.co.il/UserFiles/File/ ... 210509.pdf

בהצלחה לכולם.
    Enter at your own Risk

היי רם,

ראיתי שיש לינק לאיזו כתבה על הנושא אבל אני לא מצליח לפתוח אותו... אז:

1) אם יש לי אגח שיום האקס שלו באמצע דצמבר ובפועל הוא משלם ב - 31/12, מתי אני יכול למכור אותו לטובת המגן מס?
    2) האם מכירת מניות שיש לי בחו"ל גם נחשבת לטובת מגן המס?
    3) אני מצטט:
    "אם אתם חפצים עדיין בנייר זה תוכלו לרכוש אותו למחרת היום ובסיס החישוב יהיה מחיר קנייתו החדש".
    זה משנה אם אני קונה את הנייר מיד אחרי שמכרתי אותו לטובת מגן המס, (כלומר ביום המכירה), או שאני חייב לחכות ליום למחרת על מנת לקנות אותו שוב?

תודה, אסף.

שלום לכולם!
    כרואה חשבון (שכיר) ראיתי לנכון לחדד כמה דברים:
    א. קיזוז הפסדים מבוצע אוטומטית בבנק או בבית ההשקעות בין כל האפיקים ההוניים באותו המוסד בלבד! כלומר הבנק/בית ההשקעות מקזז בכל עת שיש הכנסה מני"ע (ממכירה, דיבדנד או ריבית) הפסדים צבורים שנוצרו לפני המכירה.
    ב. במידה וההפסד נוצר לאחר הרווח כלומר הבנק/מוסד ניכה מס מההכנסה ואח"כ ננוצר ההפסד אזי אם שתי הפעולות התבצעו באותו החודש יוחזר בד"כ המס שנוכה. אם הרווח נוצר בחודש שקדם לחודש בו נוצר ההפסד, לא יקוזז ההפסד אלא יועבר לחודשים הבאים עד לתום השנה.
    ג. הפסדים צבורים (מגן מס) בכל מקרה לא עוברים לשנה הבאה ולא מקוזזים בין בנקים/בתי השקעה שונים. הדרך היחידה לבצעם היא באמצעות הגשת דוח שנתי למס הכנסה.
    ד. הגשת הדוח למס הכנסה היא עניין די פשוט, אבל חובה לבדוק קודם שאכן קיים החזר מס כדי למנוע "תאונות מס", במיוחד כאשר המדובר בשכירים העובדים בכמה מקומות, או באשה שילדה במשך השנה, או במי שהיה מובטל במשך השנה וקיבל דמי אבטלה או מענק פרישה מוגדל או קצבת מילואים/דמי פגיעה.
    ניתן לבדוק זאת באמצעות בעל מקצוע או במחשבון מס המצוי באתר מ"ה ובעוד אתרים.
    ה. מומלץ שלא לסמוך בעיניים עצומות על הבנק/מוסד שביצע את הורדות המס והקיזוזים במלואם.

לדני, תודה !
    לאסף,
    א. אתה חייב לחכות ליום המחרת משום שקנייה ומכירה באותו יום תחשב מחדש את שערי הקנייה אך זה לא יחושב כמכירה בהפסד שבגינה יש מגן מס ואח"כ קביעת שער קנייה חדש.
    ב. אם אתה רוצה למכור לצורך "מגן מס", זה אומר שאתה רוצה להפחית תשלום מס מרווחים עתידיים שתקבל עד סוף השנה, ולכן אין קשר ליום האקס, בצע כמפורט בסעיף א.
    ג. החישוב ו/או הקיזוז האוטומטי הוא באותו חשבון בנק / בית השקעות. כפי שחידד דני. מה שנעשה בחשבונך האחר, לא "משתלב" בעניין.

וראוי להדגיש, שאם יש בידיכם נייר בהפסד ואתם מעוניינים למכרו, ואין צפי לקבלת רווחים עד סוף השנה (ריבית / מכירת נייר ברווח / פירעון קרן ), רצוי לשקול (בנוסף לשאר השיקולים כמובן)עיכוב מכירתו של נייר זה עד תחילת ינואר כדי שמגן המס הנוצר ממכירתו בהפסד ירשם לזכותכם למהלך שנת 2010.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות