רם קודם כל תודה רבה על ההתייחסות המהירה ועל התגובה וזה רק מחדד ומדגיש את מה שכתבתי קודם על היותך באמת אדם נפלא .
אז בקשר לאגח השקלי אני מבין עכשיו יותר ובאמת אומר להם שככל הנראה יצאו ממנו כבר עכשיו כי לזמן היציאה אין קשר ואין בעצם טעם לחכות לריבית למרות שהיא ממש קרובה יחסית ( במרץ 5% ) הייתי שמח אם תסביר למה אם הריבית תעלה המחיר של האגח ירד ..
ועכשיו בקשר לנושא השני של כלל האצבע והאגחים בכלל הייתי שמח אם תרחיב יותר ושוב אני אתן דוגמא למשל לאומי מימון י' נסחר כיום ברמות של 123 הפארי שלו הוא 108 המח"מ 4.5 והתשואה היא 2.41% אז ברור שהיו כאן רווחי הון אז נניח יש לי רווח הון של 11%-12% אז האם כדאי לצאת ? ועוד שאלה כללית וסליחה שאני נסחף פשוט אתה מסביר בפשטות נפלאה ודרך דוגמאות שקל להבין. זה שהאגח נסחר מעל הפארי מה זה אומר ? בפידיון הסופי מחירו לא יהיה 108 ? כלומר כל רווחי ההון בעצם יימחקו ? או שאני פשוט מדבר שטויות ? הרי המחיר הסופי שלו בתום התקופה במידה ואני נשאר לא אמור להיות 108 ?
תודה מראש ופשוט אשמח אם תרחיב כאמור אני מאמין שהרבה אנשים פה היו שמחים להבין את מהות העניין הזה..ואני בפרט הייתי שמח פשוט לדעת ולהבין מה אני עושה כשאני קונה/ מוכר וכיצד עליי להתנהג לאחר תקופה שכבר קיים לי אגח..