x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 17 מתוך 17

נושא: סליחה, יש כאן פסיכולוג?

Re: סליחה, יש כאן פסיכולוג?

ציטוט פורסם במקור על ידי CORMORAN
    ובכן, כבעל נסיון עשיר (כ- 35 שנים בבורסה) עם שלושה משברים כלכליים מאחורי, אני יכול להמליץ כפי שכבר נאמר כאן, על משמעת עצמית.
    אתה קורא, מתייעץ, שוקל ומקבל החלטה ? תיצמד להחלטה הזו כל עוד לא חל שינוי מהותי בפרמטרים שלפיהם הגעת להחלטותיך.
    לקראת המשבר האחרון למשל, קבלתי שורת החלטות, ביצעתי אותן, תיק המניות שלי הצטמק כמעט למחצית מערכו לפני המשבר אבל רווחים המשיכו לזרום (דיבידנדים וריביות), עם תום המשבר התיק חזר לממדיו הקודמים ואף עבר אותם.
    לא נלחצתי, מכרתי רק נירות ערך של חברות שהידרדרו אל מעבר לנקודת אל חזור, סה"כ שתי חברות כאלו, חברה שלישית הידרדרה קשות וכמעט לא סחירה אבל ממשיכה לקיים את התחייבויותיה למשקיעים (אג"ח).
    במחשבה איך ניתן להרוויח מהמשבר, השארתי כסף בצד לרכישות.
    בשיא המשבר, כאשר מחירי אג"ח קונצרניים היו בשפל, בררתי אג"חים שנראו לי יותר מוצלחים מאחרים וקניתי לא מעט במחירים מאד נמוכים.
    הבטחון בהתנהגות המחזורית של השוק, איפשר לי לישון טוב בלילה.
    הגרוע ביותר זה לשנות החלטות חדשות לבקרים.
    בהצלחה.
    אתה כל כך צודק משמעת עצמית היא הפיתרון אנו יודעים את זה כבר שנים ולא מצליחים אם אתה מצליח אשריך!!!
    ולמתוודה!!
    לדעתי אין מקום לווידוים. אם טוב לך להפסיד כסף ולדעת שיש עוד כמוך יערב לך אבל הרי אנחנו רוצים שינוי כדי להרויח ולא דרך איך להתמודד עם תסכולים.
    אם יש לאי מי פיתרון חוץ מלומר משמעת עצמית שכולנו יודעים שצריך הרי הוא מוזמן לעזור לנו.

הצעה :
    שכל אחד יפתח לו תגובה עם השם או הכינוי שלו בכותרת.
    בתגובה הזו הוא יפרסם את התיק שלו (אם הוא מעוניין),
    את הפעולות שהוא מתכוון לבצע ,
    את הסיבות לכל פעולה.

לפני ביצוע של פעולה הוא יקבל חוות דעת של אנשים לגבי הפעולה עצמה,
    ויחליט לאחר מכן אם אכן הפעולה הזו כדאית.

בצורה זו כל החלטה תלווה בביקורת (ותיעוד) ,
    ואנשים באתר יוכלו למנוע מהחלטות לא טובות להתבצע ,
    בכך למנוע הפסדים כבדים .

לדוגמא :
    אם נניח חשבת לקנות רציו במאות אלפי שקלים,
    מיד הייתי מגיב ומציע לשים שם רק כמה אלפים לכל היותר אם בכלל ,
    מבחינה אחת לא יהיה מקום להימורים ולהרוויח המון במכה,
    אבל מצד שני לא תפסיד כמות אדירה של כסף.

שקניתי אג"ח של אפריקה (לפני המשבר) שאלתי פה ,
    שחקן המליץ לא לקנות (לא הספיק לנמק),
    אני חשבתי שאג"ח הזה סולידי , וקניתי אותו,
    יש הפסדים (לא כל כך גדולים, שלדעתי יחזרו בעתיד הקרוב),
    אך היו מיותרים , מספיק שמישהו פה היה מזכיר לי את שאר סדרות האג"ח ,
    והייתי מבצע בדיקה נוספת לגבי אפשרות עמידה בשאר התשלומים של כל הסדרותף
    וכנראה לא הייתי קונה (פשוט הזנחתי נתון זה).

לעומת זאת, שרציתי לקנות אינטרנט זהב , התייעצתי פה,
    קיבלתי עוד חוות דעת, ומעצם הספק החלטתי לא לקנות,
    המניה הכפילה את עצמה תוך שבועיים (קניה של בן דוב),
    כך שברור לך שיהיו מקרים לפה ולכאן ,
    החוכמה היא לא להפסיד ,
    כי כך שורדים בבורסה,
    מי ששורד בסוף ירוויח,
    ככל שתהיה (במשחק) הזה יותר זמן ,
    הסיכויים שלך יגדלו , כי הידע יגדל ויהיה יותר ניסיון,
    מכיוון שאף אחד לא יפסיק "לשחק" פה על אמת ,
    ויעבור לסימלטור כדי לרכוש ניסיון וידע,
    אז עדיף להתייעץ להמנע מהחלטות רעות.

לסיכום (הפתרון):
    לדעתי כל מי שמעוניין להשקיע שיפתח תגובה עם שמו (לשיקול המנהלים),
    ויקבל חוות דעת נוספות על השקעותיו,
    לדעתי זה יעזור לאותם אנשים לא להפסיד ,
    ויעשיר את הידע שלהם ושל כולנו פה.

הפתרון היחיד הוא לשים את הכסף ב 10 מניות נחשבות ולשכוח ממנו

ולהתעורר אחרי 5 שנים ואז לפתוח את המסך

ולהתנחם בזה שאם אכלת אותה - כל העולם אכל אותה

נ.ב

וצריך סוף סוף להפנים שאין אדם אחד בעולם שעשה כסף ממסחר ב סווינג או דיי טרדינג

מקסימום התפרנס בתור השלמת הכנסה או העביר קורסים או ניהל תיקים

במידה והחליט שזה מקצועו

התגובות כאן, וגם הרבה נושאים אחרים מדברים על "משמעת עצמית".. מה זה אומר בכלל?

מדוע ליהודי מאמין יש "משמעת עצמית" כלפי עצמו וכלפי הקב"ה?
    כל הווייתו היא יראת השם, זכיה בעשיית מעשים טובים ושימור מצוות ע"מ לקבל שכר בעולם הבא.
    היהודי המאמין אינו מתפתה לאכול סשימי כשאף אחד אינו רואה למרות שזה נורא טעים.
    היהודי המאמין אינו מתפתה לשבור את צום יום הכיפורים בחדרי חדרים למרות שזה נורא קל.
    היהודי המאמין אינו מתפתה להדליק טלויזיה בשבת אפילו אם הוא בחו"ל מטעם העבודה, ונורא משעמם לו לבד ללא המשפחה.

מדוע למנתח טכני מסויים (כמוני) אין "משמעת עצמית" כלפי עצמו וכלפי התורה עצמה?
    כל הווייתו היא ניתוח בגרפים, וקניית מניות עפ"י איתותים ברורים ומוסכמים פה אחד ע"מ לקבל שכר כספי בעולם הזה.
    המנתח הטכני מתפתה לקנות מניות בטרם ניתן איתות ברור ע"מ לגרוף עוד כמה אחוזים בודדים, והסוף ידוע.
    המנתח הטכני מתפתה לדחוף את כל כספו למניות (לונג או שורט) ולא להשאיר אגורה שחוקה במזומן, למרות שלא תמיד למניות יש כיוון ברור, ו"גדר" היא כמובן מילה גסה.
    ועוד כהנה וכהנה טעויות ...

הרהורים:
    היהודי המאמין צריך לתת דין וחשבון לאלוהים לפחות פעם בשנה ..
    המנתח הטכני לא צריך לתת דין וחשבון לאף אחד, ולכן הוא עושה מה שהוא רוצה.
    אולי באמת צריך מישהו בשביל לתת לו דין וחשבון .. אבל לא בן/בת זוג .. אולי איזה מורה או מדריך ..

פעוטות קטנים של יהודים מאמינים מבקשים בקבוק חלב אפילו לאחר ארוחה בשרית. אין להם משמעת עצמית.
    ילדים קטנים מבקשים לשבור את הצום מוקדם יותר, כי עוד לא הגיעו לגיל מצוות. מתפתחת אצלם המשמעת העצמית.
    אולי דרוש לי עוד זמן כדי להגיע לבגרות או ל"גיל מצוות" ואז המשמעת העצמית במסחר במניות תהיה דבר טיבעי יותר והמשמעות של זה תהיה ברורה יותר.
    אולי דרוש לי מישהו שעליי לתת לו דין וחשבון ואני אהיה ירא ממנו לפני שאתפתה לקבל החלטות לא נכונות, כי הרי אני מודע לפעולה האסורה בזמן ביצועה.

הלכה למעשה:
    בינתיים, עפ"י שיטתו של רונן מנוח, אני מאזן את התיק.
    אני מוכר את המניות הבודדות שמלכתחילה לא היתה להם מגמה ברורה אלא סתם דשדוש וחומות של תקווה, ומקווה לא לקנות כאילו שוב.
    אני מצמצם סחורה במניות מסוג "מניות גוף התיק" שהחזקתי במשקל "מניות עוגן" ע"י זה שאני מוכר כרבע מכל מניה כזו.
    ההתייחסות אל מניות עוגן, גוף וריסק בצורה שונה, נותנת קווים חדשים וברורים לגבי הדרך בה יש לפעול איתן.
    אני מציב באופן מטאפורי את רונן מנוח כדמות אליה אני צריך לתת דין וחשבון לקניות הטיפשיות שאני עושה. (אני מקווה שלא אכפת לו).
    ואני מקווה לטוב.

כתיבת הפוסט הזה בהחלט עוזרת לי להתעמת עם הבעיות שלי ולמצוא פתרונות. זה כמו תרפיה קבוצתית, וכולכם הפסיכולוגים שלי. אז תודה רבה לכולכם!

בוקר טוב,

היית לי את אותה הבעיה, החלטתי להעזר במישהו חיצוני, מאמן אישי,
    איתו אני עובד על זה בינתיים בהצלחה רבה.
    אם משהו מעוניין שירשום ואני אעלה את פרטיו באתר.
    הבחור עובד עם טכניקה שהוא פיתח, אני נפגש איתו אחת לשבוע באזור ת"א והשינוי חיובי.

- אורניקו, תן את הכסף לאישה, וכשהיא שואלת אותך, אז נתח לה טכנית (לא אותה) והיא תודה לך גם כשאתה מפנה את תשומת ליבה למניה שמאותתת (לא לגבר שמאותת)

- אבל היום יש מלחמה, והמלחמה היא בין "קואליצית הנחשים" לבין "קואליצית השורטיסטים"

- בימים רביעי+חמישי, הצליחה "קואליצית הנחשים" להחזיק את ת"א25 מעל למדדי אירופה, למה? מדוע? כי "הם" עוד לא הצליחו להשתחרר מהסחורה של שבוע הפקיעה, והם מעדיפים לספק ביקושים בשערים גבוהים, וזאת כדי להרויח פעמיים, וזה בנוסף למכה שהם עשו בפקיעה האחרונה

- והשורטיסטים? הם מודעים לאבסורד של שער המדד ביחס למדדי העולם, והם רוצים לנקום את נקמת שבוע הפקיעה האבוד

- ושאלת השאלות היא: "מי ינצח את מי? הנחש? ככתוב, או היא? בחרב פיפיות פיתתה אותו הנחש העלוב? אז בהצלחה לכולם, ושבוע טוב, תודה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות