x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: איזה סיבה אנשים ירכשו אג"ח מעל הפארי (סטרקצר)

איזה סיבה אנשים ירכשו אג"ח מעל הפארי (סטרקצר)

שלום לכולם אני חדש בפורום ובאגחים
    מספר שבועות אני מעיין פורום

אני מעוניין לרכוש עצמון אגח ד לטווח יחסית ארוך 2-3
    השער הנוכחי 102.27
    פארי 100.37
    למה משהו ירצה להפסיד 2%?

אני לא מכיר את הפסיכולוגיה של נושא הסטרקצרים
    כרגע הטלבור 12 הוא 2.350

ומה המשמעות שמוסיפים תנאי לא שיקלי (דולרי)

Re: איזה סיבה אנשים ירכשו אג"ח מעל הפארי (סטרקצר)

כנראה יש צפי לשינוי (עליה) של ריבית חו"ל.כי אם אני לא טועה ריבית בעצמון תלויה בריבית חו"ל

הפארי הוא בסה"כ ההצמדות ותשלומי הריבית שנצברו עד כה. הוא לא מעיד על אטרקטיביות/חוסר אטרקטיביות של האג"ח.
    יש אנשים שחושבים שגם במחיר הזה האג"ח הנ"ל הוא אטרקטיבי (בכל זאת, תשואה של כ-10% בשנה), ולכן קונים אותו.
    שים לב למספר סיכונים באג"ח הנ"ל:
    1) כאמור, האג"ח משלם ריבית על כל יום שבו ריבית התל-בור ל-12 חודשים נמוכה מ-7%. במצב הנוכחי (ובעצם כל הריבית לא חורגת מעבר לסביבה הנורמלית של 4-4.5%) אין סכנה.
    אבל, אם תהיה אינפצליה גבוהה, או משבר חמור בארץ שייאלץ להעלות את הריבית בארץ (כמו המשבר ב-2000-2002), והריבית תתחיל לעלות בחדות, מחיר האג"ח ייצנח. אם מחזיקים באג"ח כזה לתקופה ארוכה צריך להביא זאת בחשבון.
    2) האג"ח מגובה ע"י הבנק השוויצרי UBS. אם הבנק יקרוס... (סבירות נמוכה מאד מאד, ועדיין...).
    3) ואולי הסיכון הכי מוחשי - המנפיק יכול לבצע ריקול. כלומר, לאחר תקופה מסוימת (אם אני לא טועה שנה מרגע ההנפקה) המחליט יכול להחליט שהוא מבצע פדיון כפוי של האג"ח, עפ"י הפארי ברגע הפדיון. שוב, אם אתה מדבר על טווח זמן ארוך יחסית - הסיכוי לביצוע ריקול הוא לא נמוך לדעתי.

קח זאת בחשבון.

נ.ב. הריבית בעצמון לא תלויה בשום צורה בריבית בחו"ל, אלא כפי שהסברתי - על כל יום שהתל-בור נמצא מתחת ל-7% האג"ח צובר ריבית.

תודה על התגובה המהירה

עדיין לא הבנתי ... אם אני רוכש את אגח ב 102 מחיר נוכחי
    הפארי יתעדכן למחיר שמעל 102 ?
    כי כרגע ברכישה מראש אני בהפסד של 2% (בערך)

בברכה

כפי שכתבתי, פארי מתייחס להצדות ולריביות שהאג"ח צבר עד לנקודת זמן מסוימת.
    מאחר והאג"ח משלם ריבית שנתית של 10%, הרי שיום לפני יום האקס הפארי של האג"ח יהיה 110 (כי עד אז הוא יצבור את מלוא 10% הריבית).
    וכשאתה רוכש במחיר מעל הפארי זה לא אומר שאתה "מופסד על הרכישה". זה אומר, בדיוק, שרכשת בכ-2% מעל הפארי :-)

sharonzadok שלום,
    ברשותך אסביר זאת במילים אחרות:
    אם קנית מעל הפארי, המשמעות שהתשואה לפדיון נמוכה מהריבית הנקובה, אין זה אומר שאתה מפסיד, מה שחשוב הוא האם התשואה לפדיון בעת הרכישה היא תשואה שמתאימה לך.

לדוגמא: האג"ח הונפק בריבית נקובה של 10%, היום אתה מוכן לקבל עליו 6% (תשואה נאה למצב הנוכחי) ולכן מחירו יהיה מעל הפארי.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות