x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: אופטימיות יתרה??!

אופטימיות יתרה??!

אופטימיות יתרה
    המשקיע הממוצע אופטימי מטבעו בנוגע להשקעותיו, שאם לא כן - לא היה מבצע אותן מלכתחילה. לאילו ממדים מגיעה האופטימיות? משקיעים רבים נוטים להפוך תקוותם לצפי עתידי ברור כשמש וכחלק מקבלת ההחלטות, הם מדמיינים לעצמם את התרחיש החיובי בלבד. אגב, זהו הגורם העיקרי לשיקולי גובה ההשקעה.

אין ספק שרצוי לחשוב באופן חיובי, אולם ראוי גם לתכנן מראש אסטרטגיה לתרחיש ההופכי מתוך הנחה שתנועת השוק אינה נתונה לשליטתו של כל אינדיבידואל. ניהול כספי נכון נבנה דווקא מהצגת התרחיש השלילי. כך למשל, על המשקיע לשאול את עצמו מהו, מבחינתו, אחוז הירידה במחיר המניה אשר מהווה עילה למכירתה ומהו הסכום המקסימלי אותו הוא מוכן להפסיד. צירוף התשובות לצד חשבון פשוט, יביא את המשקיע להכרה בגובה ההשקעה המותאם לאופיו.

האופי של כל משקיע ומשקיע הוא אינדיבדואלי ויש המון אנשים בתוכנו שחושבים באופן חכם אך לא מגיעים לחכם שבעניין... הכיצד?! לכאן נכנס העניין המנטלי והדומיננטי ביותר שאם רק נדע כיצד לפעול חכם עם מה שכבר יש בידינו ע"י פעולות נכונות אנחנו נגיע בהחלט למצב טוב בהרבה. ועל כן יקיריי, זוהי עבודה עצמית לא פשוטה אך אפשרית ומשתלמת מאוד לכל היבט שתבחרו בו בחיים!

אשמח לתגובתכם! סופ"ש נעים,מירב עיני.

Re: אופטימיות יתרה??!

יפה

rema1
    אורח

שלום מירב,

אני מגיבה בכלליות בין ניסיון נפל להכנס ל chat לבין עוד ניסיון ....

כל משקיע לשיטתו. יש משקיע סולידי ואז יפנה לאפיק המתאים ככל שהמשקיע סולידי יותר הוא יקח סיכונים או בכלל לא והרווח בהתאם. ואז כמובן גם הריגושים פוחתים...

משקיע מנייתי שוב השאלה באלו מניות הוא דוגל ובוחר... יש כאלה שאינם מודעים אפילו לסיכון אלא משקיעים משמועות והיר שמועות לטעמי הן מ"טעם"....להעלות או להוריד ....

ויש משקיע daytrader או משקיע יומי....ופה הסיפור הבעייתי והמסוכן. כאן צריך להיות, לדעתי, מקצוענים במטריה דהיינו מעו"ף , נגזרים וכו' ולא משקיעים מסוג זה are doomed to failure if u do understand what I mean. אני מתנסחת באגלית כי זה מתאים כאן ואת הרי שולטת בשפה.

וכן יש כאלה שהם רק אופטימ יים והמציאות תהיה שונה ותגובתם.....

בנוסף כלל חשוב הוא להשקיע רק במיותר בכסף פנוי וחלילה מלהיות ממונף....בעבר
    כבר חזינו במקרים שאנשים איבדו נכסיהם כתואצה מהשקעה כושלת..

סופ"ש נמשגע
    רמה

מירב שלום,
    ראשית אם משקיע לא יחשוב חיובי הוא לא יפתח פוזיציה...אם יחשוב שלילי אז לשם מה לרכוש את הנייר?
    שנית, לדעתי אופטיומיות הינה דבר חיובי בשוק ההון במיוחד אם יש לה אחיזה במציאות, כלומר גם אם פתחנו פוזיציה בנייר מסויים ואנחנו נמצאים כעת נניח בהפסד של 15%, אך צופים כי הנתונים הפיננסיים של החברה ו/או פיתוחים שונים שלה ישפיעו בצורה חיובית על הנייר לא נסגור פוזציה בהפסד אלא נמתין בסבלנות כדי שהמצב יתהפך ונסיים ברווח. משקיע פחדן או פסימי יסגור פוזיציה מוקדם, אך אופטמי יסיים בסופו של דבר ברווח. (זה קרה לי כבר מס' פעמים שאני וחברי היינו באותו הנייר, ואני יצאתי ברווח כשהם יצאו מאותו הנייר בהפסד).
    דבר אחרון רציתי לשאול אותך, איך את מסבירה תופעה שקיימת בשוק ההון בה משקיעים רבים נוטים להיפטר מהר מפוזיציה שהינה ריווחית בנייר אך נוטים להישאר זמן רב דווקא בפוזיציה שהינה שלילית?

רונן

ציטוט פורסם במקור על ידי RYADB
    דבר אחרון רציתי לשאול אותך, איך את מסבירה תופעה שקיימת בשוק ההון בה משקיעים רבים נוטים להיפטר מהר מפוזיציה שהינה ריווחית בנייר אך נוטים להישאר זמן רב דווקא בפוזיציה שהינה שלילית?
    רונן
    שלום רונן, בנוסף לתשובה שתתן מירב, לדעתי יש שתי סיבות:
    1. סיבה פסיכולוגית: מצד אחד "לא מימשת - לא הפסדת" ואין צורך להכיר בהפסד, כי "התקווה מתה אחרונה", ומצד שני אם מימשת ברווח - אז הרווחת "באמת" ולא "על הנייר";
    2. סיבה "הגיונית": אם הפוזיציה מפסידה, אז כאילו "אין מה להפסיד" והמצב כבר לא יכול להיות גרוע יותר. זה לא כל כך נכון, למשל מי שיצא מאפריקה אחרי 50% הפסד, הציל מחצית הכסף ומי שלא יצא - נשאר עם עשירית מהסכום. מצד שני, כמו בסעיף 1 - הפחד שהמגמה תשתנה והרווחים יאבדו לפני שהספקת לממש אותם.
    פקיעת ספטמבר 2010 - נשאר 8% מהתיק.
    מצב עדכני - 11%.

אני ממש תמוה מההגבלה באחוזי הפסד.

אם המנייה תרד ב 10% אז אני אמכור אותה?

אם המחיר של המנייה ירד, אז עכשיו המנייה יותר זולה.
    זה מוצר כמו עגבניות מלפופנים, קופסאות שימורים.

בלי אינפורמציה חדשה על המנייה שעלולה לשנות את השווי שלה,
    עסקה חדשה ומשמעותית, דוחות כספיים טובים או רעים וכו.

אני רואה סיבה רק לכך שעלייה במחיר תוביל למכירה ולא ירידה.

אני כול 10% ירידה קונה עד הסוף בסכומים קטנים וזה עובד.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות