x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 20

נושא: פרוטרום - שינוי המלצה?

Re: פרוטרום - שינוי המלצה?

מאוד נחמד שאתם מתקוטטים למי האיבר גדול יותר,
    רק שאין כאן גברת כהן מחדרה או אדון מזרחי מגדרה.
    זה הרבה יותר פשוט מזה.

יש כאן המלצה של השחקן, על חברת פרוטרום שאם הוא רואה לנכון שעשה טעות ויש מקום לחיסול הפוזיציה אז מן הראוי שיאמר. המנייה כבר ירדה בכמעט 20 אחוז, אני מרגיש דיי אידיוט להחזיק את המנייה, אבל החלטתי כבר במעמד הקנייה שאלך עם השחקן במה שיגיד לגבי מנייה זאת ובנוסף, גם בינלאומי 1 שלצערי מאז ההמלצה שלו ירדה ב10 אחוז.

די ברור לכם שמי שימכור עכשיו יהפוך הפסד על הנייר להפסד ממשי כפי שציין אריאל
    ויכנס שוב כאשר המחיר יעלה חזרה ועל הדרך יפטם את הבנקים/בתי השקעות בעמלות בעוד שמי שקנה את המניה מתוך הבנה במצבה הכלכלי (כל עוד הוא לא השתנה) ותמחורה בשוק יעשה בחכמה עם יגדיל את החזקותיו ולא יתן למר שוק לבלבל אותו ירוויח לאורך זמן. היו בטוחים ששחקן לא ממליץ על מניות סתם וטווח קצר יכול להיות גם שנה ולא חודש חודשיים. בכל אופן אין שום
    דרך לדעת אם מחיר מניה או מדד ירד או יעלה שחקן נותן הערכות על בסיס כלכלי ואני ממליץ בחום
    לסוחרים להתעמק קצת יותר במניות שאתם קונים ולהבין שלא כל המלצה סופה לעלייה בטווח הקצר
    ולעלייה בכלל.

אף אחד לא רץ למכור שום דבר. רק רוצה לדעת במידה ויש איזה שהוא תיקון.
    אף אחד לא מצפה מסוחר להיות קוסם, מאידך, לקנות מנייה ולהפוך ל"משקיע לטווח ארוך" כי היא הפסידה זה טעות של מתחילים. ע"ע אפריקה בזמנו (עכשיו דווקא אני מוצא אותה מאוד מעניינת).

אין שינוי בהמלצה.
    בסה"כ המניה לא הציגה איתנות מרשימה אך גם לא חולשה וירדה כמדד בו היא מהווה חלק.
    החברה בהחלט יציבה וכמובן שדבר לא השתנה מאז הומלצה ולכן ההמלצה בעינה נותרת.
    נקודה חשובה לעת זו - המניות המוצגות יתנו תשואת יתר, אך לא בהכרח יציגו תשואה חיובית. כל משקיע חייב לשאול עצמו האם קודם כל הוא אופטימי ביחס לתקופה הקרובה או שמא לאו. קרי, אם המניה תציג ירידה של 20% כשהמדד יורד 50% האם זו הצלחה?
    לדעתי כן, וזאת משום שבכל תיק חייב להיות גם מרכיב שורט וגם מניות, אך שוב זוהי גישתי וישנם
    משקיעים שאינם בנויים לספוג הפסדים. אם יש רק מניות בתיק זה ו תיק מאוד בעייתי ולכן ביחס למניות המוזכרות מומלץ ל-תוח שורט ביחס למדד בו הן מהוות מרכיב.
    דוגמא מצוינת: שיכון בינוי לונג; מדד הנדלן - שורט. בינתיים רווח בשני הכיוונים.

קודם כל, תודה על תגובתך,
    לא כל כך הבנתי את התשובה הבנתי שהמנייה מציגה איתנות יחסית למניות אחרות במגזר שלה, אבל האם המגמה היא מטה? (במילים אחרות אם כן, בהתחשב בכל העולם ואחותו - המנייה הזאת שקנינו אותה, לדעתך תציג רווח חיובי?

מה שהוא אומר אם יורשה לי (בשיא הזהירות) זה שמנייה נבחנת אם היא יורדת פחות מהמדד או עולה יותר ממנו.

כלומר - התשואה לא בהכרח תהיה חיובית....
    R

פרוטרום התאוששה מעט, היא חזרה להפסד של כ 10% מאז ההמלצה, ועכשיו שוב התדרדרה ל 20% הפסד מאז ההמלצה.

מה עושים איתה? יש סיכוי לשיפור בתקופה הקרובה? בכלל נראה לי שהיא ירדה יותר מהמדד בתקופה זו אם כוללים את הירידה של היום.

גם מתברר עכשיו שהשער של 3600 (בתקופה שהומלצה) היה כמעט שער שיא שלה.
    יש ציפיה ל'הייפ' בתקופה הקרובה?

13:04) שחקן מעוף: שם במה - אין יותר מידי מה לציין. כל המדד שבה יורד גם הוא. היא תניב תשואת יתר אך בשביל זה צריך להמתין עוד תקופה קצרה

זוהי התייחסותו של שחקן מהיום למנייה.
    מקווה שעזרתי.

(אני יצאתי מזמן)
    R

תודה red'! זה מה שהוא אמר אתמול (9/6) בצ'ט?

כן
    תסתכל בתמליל
    R

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות