x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 20

נושא: פרוטרום - שינוי המלצה?

פרוטרום - שינוי המלצה?

מאז אותה המלצה על פרוטרום המנייה ירדה ב12% ופניה נראים כלפי מטה,
    איפה אתה עוצר את ההפסד? האם אתה עדיין מאמין במנייה?

תודה,

Re: פרוטרום - שינוי המלצה?

מצטרף לשאלה, למרות ששחקן אמר שהיא מניית טווח ארוך, כבר חודשיים מאז ההמלצה והיא רק יורדת כבר כמעט 13%.
    גם בעל ענין אחד עזב... (רכישת בעלי ענין הייתה חלק מהסיבה להמלצה)

האם המצב הכלכלי באירופה הוא הגורם למניה לרדת? יש להם יצוא גדול לשם?

בברכה

גם אני רכשתי עם ההמלצה של שחקן - שלהבנתי היתה לטווח קצר - ואח"כ הפכה לארוך.
    יש להם שווקים עיקריים באירופה (חשופים מאוד ליורו), ובאופן עונתי הדוחות שלהם משתפרים ברביע השלישי והרביעי למי שיש סבלנות.
    אני מימשתי את רב האחזקות שלי בנייר, אחרי שהתייאשתי ממנו, ובהפסד של כ-13%.

לא נורא, לפעמים צריך להשלים, ולדעת לצאת בזמן.
    בהצלחה לנשארים
    R

גם אצלי זה בהפסד של 12% אך כל מניות ת"א 100 עברו מימוש רציני ולא רק פרוטרום.
    יש מניות שהומלצו ע"י שחקן כמו סרגון והם כבר בהפסד של 20% (על הנייר).

ראשית כל חייב להודות שרב המלצותיו של שחקן בהחלט טובות ומקצועיות ולכן לא כדאי להיכנס ללחץ. בסופו של דבר כאשר יש סבלנות הדברים מקבלים צורה אחרת. יחד עם זאת לגבי פרוטרום (יצאתי בשלב הקודם מהמניה עם רווח קטן) מצרף מידע לא כל כך מעודד - לידיעתכם ולשיקולכם: פרוטרום - היא מניה נוספת שבאלומות ספרינט ממליצים שלא להחזיק. פרוטרופ הינה חברה גלובאלית העוסקת בפיתוח, ייצור, שיווק ומכירה של תמציות טעם וחומרי גלם ייחודיים המשמשים לייצור מזון, משקאות, תמציות טעם וריח, מוצרי פארמה, טיפוח אישי.
    שווי השוק של החברה הינו כ-1.8 מיליארד שקל, ומחיר המניה עומד על 31.6 שקלים כאשר בשיאה שער המניה עמד על 40.12 בפברואר 2007. החברה נסחרת כיום במכפילי EV/Ebitda ו-P/E של 8.5 ו-14.5 לרווחים של 2009 - נמוך במעט מהממוצע ב-5 השנים האחרונות אשר עמד על 9 ו-15 בהתאמה. ב-2009 רשמה החברה ירידה במכירות בשיעור של 10% לרמה של 425 מיליון דולר וירידה בשיעור זהה ל-33 מיליון דולר. ה-EBITDA ירד ב-12% ל-65 מיליון דולר תוך ירידה קלה בשיעורי הרווח במרבית השורות.
    "פעילותה של פרוטרום צפויה להיפגע עקב חשיפתה הגבוהה לשוק האירופי, של למעלה מ-60%", אמר נימקובסקי והסביר כי גם העובדה שהחברה קטנה ביחס למתחרותיה (כמו IFF ו-Givaudan) באירופה התחרותית צפויה לגרום לחברה להוריד מחירים ויגרור שחיקה ברווחיות החברה.
    "מהדו"חות שפרסמו מתחרותיה, ניתן ללמוד כי הסטגנציה בשוק האירופי נמשכת", אמר נימקובסקי. "בנוסף, גם פרוטרום, המדווחת בדולרים, צפויה לסבול מהשפעות מט"ח שליליות בתוצאותיה הכספיות כתוצאה מירידה בשער האירו, 5% ברבעון הראשון, ו-5% נוספים מתחילת הרבעון השני עד עתה", כך לדברי נימקובסקי.

מה שרק מחדד את הבעייה......

(אגב, המלצותיו של שחקן על המנייה התבססו על "הייפ" שלא היה. לדעתי "אכלנו אותה " עם המנייה).
    R

ציטוט פורסם במקור על ידי red-r

(אגב, המלצותיו של שחקן על המנייה התבססו על "הייפ" שלא היה. לדעתי "אכלנו אותה " עם המנייה).
    אני לא רואה שום בעיה מיוחדת בפרוטרום. בתור מי שמחזיק הרבה מניות אני אומר שהיא לא ירדה באופן מיוחד. כל המניות בת"א 100 ירדו כחלק מתיקון בשוק וכך גם היא. מי שמכר עשה את הטעות של גב' כהן מחדרה- קונה שהשוק בשיא ומוכר שהשוק בשפל. ואח"כ הגב' מגיעה לפורום לבכות שהפסידה.

[quote=אריאל2]
    ציטוט פורסם במקור על ידי "red-r":r0man2h2

אני לא רואה שום בעיה מיוחדת בפרוטרום. בתור מי שמחזיק הרבה מניות אני אומר שהיא לא ירדה באופן מיוחד. כל המניות בת"א 100 ירדו כחלק מתיקון בשוק וכך גם היא. מי שמכר עשה את הטעות של גב' כהן מחדרה- קונה שהשוק בשיא ומוכר שהשוק בשפל. ואח"כ הגב' מגיעה לפורום לבכות שהפסידה.[/quote:r0man2h2]

אתה לא רואה???????????????????
    אולי תלך לאופטמטריסט....
    וחוצמזה אם כל המניות שאתה מחזיק ירדו ככה - אז באמת שיחקת אותה.....חחח
    R

ציטוט פורסם במקור על ידי אריאל2
    גם אצלי זה בהפסד של 12% אך כל מניות ת"א 100 עברו מימוש רציני ולא רק פרוטרום.
    יש מניות שהומלצו ע"י שחקן כמו סרגון והם כבר בהפסד של 20% (על הנייר).
    אדון אריאל 2 - תראו מי שמדבר.....האם לא עשית כמו הגברת כהן מחדרה (קנית בשיא) וגם הלכת לפורום לבכות על ההפסדים?

סייג לחכמה שתיקה אריאל!
    R

אין לי שום הפסד כי לא מכרתי. אני ידעתי מראש ששוק המניות הוא מאד תנודתי וזה חלק מניהול הסיכונים. כל מי שמבין בשוק ההון יודע שאחרי גל עליות מגיע תיקון טכני וזאת לדעתי איננה סיבה למכור. אם המניה היתה יורדת שלא במסגרת התיקון הכללי בשוק אז זה היה סיפור אחר.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות