אסף - 3 אסטרטגיות פתוחות ושלושתן בעלות סיכוי טוב מאוד לרווח,
אם כי בהחלט מעניין עוד כמה פעמים אנשים יקברו אסטרטגיה אחרי שעתיים- זה באמת מגוחך
האם מישהו ספר או בדק כמה פעמים בכל אסטרטגיה (וכמעט לכל אחת מהן) יש כאלו שטענו נגדה, עוד בטרם יבשה הדיו שבה נכתבה ? אילו היו עושים את זה לי או לכל אדם אחר מהישוב, או שהייתי מזמן נשבר ושולח את כ ו ל ם לכל הרוחות, או שהייתי לוקה זה מכבר בפראנויה חריפה.
נסו לרגע, כל אחד ואחד, לשים עצמכם במקום שחקן, וחשבו לרגע קט כיצד הייתם אתם מרגישים במקומו
הבעיה מבחינתי לא בביקורת, אלא בכך שבסיכום חודשי כל אלה נעלמים וקולם לא נשמע.
משחקן לא תשמעו מילים יותר קשות מאלו, אבל אני לא שחקן, ואין לי שום בעיה לומר לכל אלו שקולם הרם חיש מהר נשמע כאשר האסטרטגיה בשלב הפחות חיובי שלה, אבל חיש קל עוברים למצב דום שתיקה בסיומה החיובי והמוצלח, לומר רק זאת- בגרות אישית והגינות בסיסית זה להודות בטעות , ולא רק בלב אלא גם מעל "דפי" אתר זה (כפי שיודעים להעביר ביקורת, כך גם ראוי להודות בטעות כאשר הביקורת התבררה בסופו של דבר כשגוייה), ואגב, אף אחד עדיין לא מת מזה שהודה בטעות שעשה.
כמה שמפתה לתזכר אותם אני נמנע מזה מידי חודש אך אנא גלו הגינות: מי שלא האמין
שיהיה רווח, שיכתוב טעיתי בסיכום החודשי.
איש חכם אמר פעם "מיהו הגיבור - הכובש את ייצרו"
אני מציב עצמי מידי שבוע למשפט, בחינה, ביקורת ודיון ולכן אם אין שוויון הרי שעדיף לא לכתוב
הערה בכלל. לא לנצל את זה שבאופיי איני "סוגר חשבונות" עם כל אלה שאמרו על אסטרטגיה מסוימת שתוביל לנזק גדול (ואגב, כך יהיה גם בעתיד).
שתבינו, מדד המעו"ף לא עושה לשחקן חיים קלים, בפירוש לא, על כל אסטרטגיה הוא עובד די קשה , בתיכנון לפני פירסומה, במעקב אחריה, בשיפוצים השונים ולבסוף בסגירתה, ואם זה לא מספיק, אז כבר בהתחלה תמיד יש את זה שיזרוק עליה איזו אבן או שתיים, ובדרך גם יהיה מי שיוריד עליה מחבט או "נבוט" ולבסוף תמיד יימצא זה שמתלונן כי אצלו היא נתנה רק 9.99% ולא 10.
ואחרי כל זה, בא שחקן ועוד מצהיר כי גם בעתיד לא יסגור חשבונות....
יד על הלב, נראה לכם שמישהו אחר היה מחזיק מעמד בתנאים אלו יותר מחודש (עזבו חודש, מישהו אחר, אחרי שבוע היה חוטף את החלסטרה)
ציינתי ואחזור פעם נוספת: הנזק הוא רק לכל המבצעים - אלה נכנסים ללחץ מיותר, ולעיתים עושים
טעויות שהיו יכולות להימנע אם היה מתגלה כאן יותר שיקול דעת.
או במילים אחרות ופחות עדינות, מי שמזגזג גורם לעצמו נזק (אבל מותר לו כי את הנזק הוא גורם רק לעצמו) אבל מי שבכתיבתו, תגובותיו, רעיונותיו והערותיו גורם לאחרים לזגזג שיקח זאת לתשומת לבו כי הוא עלול ואף גורם בפועל נזק לאחרים, ואף אינו יודע כמה.
אז לאלו שמרגישים "חובה" לשפץ בפומבי במקום שחקן או להמליץ על סגירה מיידית בסטופ-לוס, אם יש לכם טיפה מצפון ומעט אחריות, רצוי שתמנעו מכך, ואם בכל זאת אינכם יכולים להתאפק, נסו אולי לשלוח לשחקן, בפרטי, הצעת תיקון/שיפוץ והמתינו לתגובתו, כי הרי בסופו של דבר הוא תכנן את האסטרטגיה ולא אתם וסביר כי הוא מבין אותה לא פחות טוב מכל אחד מאתנו (אם לא יותר).
ולכל אלו שעושים אסטרטגיה ופתאום מרגישים בלחץ, ונראה לכם כי דווקא השיפוץ שהציע מאן דהוא זה השיפוץ שיציל אותה, קבלו עצה קטנה, תשאלו לפני שתעשו, תשאלו בציבורי או בפרטי, עדיף להתייעץ מאשר להתחרט אח"כ.
ששי - לא מדוייק. לכל שלוש האסטרטגיות נקודות רווח משותפות.
CAFE - שבועיים לפקיעה, זה חצי חודש